6 pravidel, která je třeba mít na paměti při výběru správného trikového skútru

6 huskeregler når du skal vælge det rette trick løbehjul - ScootWorld.dk 6 huskeregler når du skal vælge det rette trick løbehjul - ScootWorld.dk

Na trhu je mnoho různých trikových koloběžek a může být obtížné vybrat tu nejlepší. Je však důležité si uvědomit, že nejlepší triková koloběžka pro vás bude záviset na vašich osobních preferencích a potřebách.

Při výběru trikové koloběžky je dobré zvážit následující věci:

Jaké triky chcete dělat? Existují trikové koloběžky s různými funkcemi a konstrukcí, které jsou vhodnější pro různé triky. Například Park nebo Street jízda. 

Jakou velikost a hmotnost potřebujete? Je důležité, aby koloběžka odpovídala vaší velikosti a hmotnosti, abyste měli co nejlepší kontrolu a stabilitu. 

Jaký materiál a kvalitu chcete? Koloběžky se vyrábějí z různých materiálů a v různé kvalitě a je dobré vybrat si koloběžku, která je robustní a odolná.

Při výběru trikové koloběžky jsme vybrali 6 dalších konkrétních faktorů, které je třeba zvážit, abyste si zajistili optimální a bezpečnou trikovou koloběžku pro své potřeby a styl jízdy. Chcete konkrétní návrhy pro svou novou trikovou koloběžku? Pak nám dejte vědět vyplňte náš kvíz o trikových koloběžkách a najděte si svůj nový skútr ještě dnes. 

    1. Rozhodněte se pro rozpočet: Trikové koloběžky mohou stát od několika set dolarů až po více než tisíc dolarů, takže je důležité stanovit si rozpočet, než začnete nakupovat novou trikovou koloběžku.

    2. Zvažte úroveň svých dovedností: Trikové koloběžky se vyrábějí v různých úrovních obtížnosti, od modelů pro začátečníky až po koloběžky na profesionální úrovni. Je důležité vybrat koloběžku, která odpovídá vaší úrovni dovedností, abyste mohli bezpečně provádět triky a kaskadérské kousky, které chcete provádět.

    3. Hledejte robustní palubu: Paluba je část koloběžky, na které stojíte, a musí být dostatečně robustní, aby unesla vaši váhu a vydržela zátěž a napětí při provádění triků a kaskadérských kousků. Hledejte palubu vyrobenou z pevných a odolných materiálů, jako je hliník.

    4. Vyberte si správná kola: Kolečka jsou jednou z nejdůležitějších součástí trikové koloběžky, protože určují, jak hladce koloběžka pojede a jak dobře bude provádět triky. Hledejte kolečka, která jsou vyrobena z kvalitních materiálů a mají dobrou rovnováhu mezi přilnavostí a rychlostí. Vždy doporučujeme používat 110mm kolečka (měřeno podle průměru). 

    5. Znát terén: Je určitou výhodou, pokud víte, zda bude vaše triková koloběžka sloužit k jízdě v parku nebo na ulici. Parková jízda se obvykle odehrává ve skateparku, kde jsou rampy, zábradlí a další překážky, které lze využít k provádění triků. Naproti tomu jízda na ulici se obvykle odehrává v městském prostředí a zahrnuje provádění triků na přírodních nebo uměle vytvořených překážkách, jako jsou schody, obrubníky a zábradlí. Jízda na ulici má často uvolněnější, improvizační charakter, zatímco jízda v parku je strukturovanější a zaměřuje se na provádění konkrétních triků na konkrétních překážkách. Při jízdě v parku se obvykle používají lehké díly, zatímco při jízdě na ulici se často používají těžší díly.

    6. Zvažte řídítka: Řídítka, známá také jako řídítka, jsou další důležitou součástí trikové koloběžky, protože určují, jak dobře se koloběžka ovládá a jak pohodlná je jízda na ní. Hledejte řídítka, která jsou vyrobena z pevných a odolných materiálů. Mohou to být ocelová nebo hliníková, u zkušenějších jezdců i titanová.

 

Del