Jak si postavit vlastní trikový skútr

Sådan bygger du dit eget trick løbehjul - ScootWorld.dk Sådan bygger du dit eget trick løbehjul - ScootWorld.dk

Jste tak zapálení pro svůj koníček, že si myslíte, že by bylo skvělé mít vlastní jedinečnou koloběžku? My to chápeme! A ve ScootWorldu vám jako specialista na koloběžky pomůžeme najít všechny různé díly, které potřebujete k vytvoření té nejúžasnější vlastní koloběžky, jakou si dokážete představit. 

Než však začnete objednávat díly pro svůj individuální skútr snů, chceme vám říct několik věcí, abyste dosáhli toho nejlepšího výsledku, který splní vaše očekávání.

Pokud jste tedy zvědaví, čtěte dále a dozvíte se, jak si můžete vyrobit vlastní koloběžku tak, že si vyberete různé komponenty a poskládáte je dohromady tak, abyste vytvořili koloběžku, která vám bude nejlépe vyhovovat a bude vypadat přesně podle vašich představ. 

Poznejte všechny komponenty, které potřebujete k výrobě vlastní koloběžky na míru

Abyste si mohli sestavit vlastní koloběžku na míru, bez některých věcí se neobejdete. Obecně platí, že kvalita jednotlivých prvků souvisí s cenou, kterou za daný díl musíte zaplatit. Doporučujeme, abyste si sedli a sestavili si rozpočet, kolik peněz můžete nebo chcete utratit, abyste si vytvořili dokonalou koloběžku na míru podle svých představ - pokud to však není zcela reálné, doporučujeme zvážit nákup kompletní koloběžky z našeho internetového obchodu, u které pak můžete některé jednotlivé díly měnit podle svých potřeb nastavení a stylu. 


Pro koloběžku na zakázku, kterou si chcete postavit od základu, budete potřebovat alespoň tyto díly:

bar - objímku - paluba - vidlicegriptape - hlavové složení - kola - rukojeť - kuličková ložiska

 

Máme různé verze některých dílů, které vám umožní přizpůsobit vzhled koloběžky. Nezapomeňte si vybrat díly v barvách, které podle vás vypadají dobře dohromady. Někteří lidé mají rádi koloběžku na míru, kde se díly drží ve stejném barevném spektru, zatímco jiní rádi používají kontrastní barvy, které se vzájemně doplňují. Obojí může ve skutečnosti vypadat opravdu skvěle. Nakonec je však na vás, abyste si vybrali svůj styl a vzhled - to je jedna z nejlepších věcí na výrobě vlastní koloběžky. 

  • Tipy pro výběr všech správných dílů pro vlastní koloběžku od samého začátku

Jednou z nejdůležitějších věcí je ujistit se, že díly, které si koupíte doma, k sobě správně pasují. Když kliknete na produkty, budete si moci prohlédnout všechny technické specifikace, které jsou pro vás důležité při výběru dílů, které jsou vzájemně kompatibilní. Je například obzvláště důležité, aby vaše tyč měla správný průměr a aby kola měla správnou velikost pro pneumatiky a vidlici, které jste si vybrali nebo později vyberete.

Naši specialisté na koloběžky a související díly ve společnosti ScootWorld jsou samozřejmě vždy připraveni vám pomoci vybrat všechny správné díly, které k sobě pasují a poskytnou vám výsledek, který hledáte. Proto se na nás můžete obrátit - buď návštěvou naší zbrusu nové prodejny, kde si můžete jednotlivé díly před nákupem také prohlédnout, nebo nám zavolat během otevírací doby. 

Naše individuální služby vás samozřejmě nikdy nebudou stát nic navíc, a to je vaše záruka, že při nákupu u nás získáte ten nejlepší skútr. Protože vám nemusíme nutně pomáhat směrem k tomu, co je podle nás super - pomůžeme vám najít produkt, který vás bude nejvíce bavit a který splňuje vaše přání a požadavky. To platí i v případě, že chcete pomoci nebo poradit, jak začít s výrobou vlastní koloběžky. 

  • Jak si postavíte vlastní koloběžku?

Pokud jste se rozhodli vyrobit si vlastní koloběžku, doporučujeme začít se základy. Samozřejmě budete také potřebovat mít po ruce nějaké nářadí. Všechny úkoly však lze vyřešit pomocí standardních imbusových klíčů. Palubní deska je to, na čem budete stát, a prvek, který bude podpírat a bude v kontaktu s většinou ostatních částí vaší vlastní koloběžky. Proto si nejprve vyberte palubu, protože je to kostra pro zbytek koloběžky. Před výběrem nezapomeňte prozkoumat různé velikosti a specifikace kol. Několik modelů je k dispozici v mnoha různých barvách, které si můžete prohlédnout po kliknutí na jednotlivé paluby v naší nabídce.

Další věc, na kterou byste se měli zaměřit a rozhodnout se pro ni, je vidlice. S vidlicí a palubou (a později i s koly) získáte pevný základ pro sestavení dílů, které budou schopny odolat nejvyššímu zatížení. Chcete-li nainstalovat vidlici, jednoduše ji zasuňte do trubky v přední části paluby. Dále si musíte vybrat tyč (známou také jako T-bar), kterou budete koloběžku řídit. Ty jsou také k dispozici v různých barvách a provedeních, což vám umožní vytvořit si vlastní koloběžku velmi osobní a super cool. 

  • Koloběžka na zakázku dostává tvar

Na spodní část tyče připevníte objímku, která se pak připojí k přední vidlici, kterou jste vedli nahoru skrz přední trubku palubky. Zde si můžete vybrat mezi objímkami různé síly, reprezentované různým množstvím šroubů. Čím více, tím silnější. Je to tak jednoduché. Utáhněte objímku, když jsou řídítka a vidlice vyrovnané. Pak jsou všechny hlavní části skutečně smontovány.

Kola, která jsou další na řadě, jsou k dispozici jak s paprsky, tak v plném provedení. Kola se často dodávají s kuličkovými ložisky a distančními podložkami, takže je nemusíte dokupovat, i když je vždy dobré mít v zásobě náhradní kuličková ložiska, pokud jste vášnivý hobbysta a chcete mít koloběžku, která se vždy perfektně odvaluje.

Poslední věcí, kterou je třeba nainstalovat, jsou gripy a griptape. Pokud patříte k lidem, kteří rádi jezdí na koloběžce a představují pro sebe výzvu na dlouhé hodiny, vyberte si gripy, které jsou měkké a šetrné k rukám. Griptape se snadno aplikuje jako velká samolepka na horní část paluby - a pak už můžete skutečně jezdit!

Nezapomeňte, že pro pomoc s výrobou vlastní koloběžky se můžete obrátit na ScootWorld!

Del